Vila Mina, Zlatibor

Ulica:
Drinske Divizije 36
Grad:
Zlatibor
Telefon:
063 45 32 87
065 377 19 10
Email:
officeturizaminfo@gmail.com


Vila Mina, ZlatiborVila “Mina” se nalazi u samom centru Zlatibora na 150m od tržnog centra i hotela Mona. Vila Mina pored svog smeštaja raspolaže sa još pedesetak apartmana u zakupu na raznim lokacijama užeg centra Zlatibora.

  

Svi apartmani su novi i različitog smeštajnog kapacite opremljeni vrhunskim nameštajem. Svi apartmani imaju:

  • besplatan WIFI,
  • kablovska TV,
  • čajna kuhinja,
  • fen,
  • usluge vešeraja,
  • parking

Godinama poznati po gostoprimstvu i velikim mogućnostima na polju planinskog, rekreativnog, sportskog i zdravstvenog turizma spremni smo da u svako doba dana primimo i ugostimo sve one pa i najzahtevnije goste pa čak ako i dolaze u velikom broju….

Specijalizovani smo za grupne posete sindikata, penzionera, rekreativne nastave itd.

  

Svoje usluge smeštaja smo upotpunili pansionskom hranom za koju svi tvrde da je prava domaća hrana u kojoj dominiraju Zlatiborski specijaliteti u neograničenim količinama…..

Naša lokacija svima odgovara svojom blizinom od centra a ipak izdvojena od buke noćnog života, autobusa i automobila. Svaki boravak se lako pretvara u odmor i uživanje čemu takodje i mi doprinosimo kvalitetom svojih usluga …

Dobrodosli ! !

 

 

Kvalitet usluge

Kvalitet je uvek na visokom nivou sto i potvrdjuju pozitivni komentari…..

 

 

Zlatibor je planina izuzetne lepote koju krasi prijatna klima, blago podneblje, prostrani proplanci, bujni pašnjaci ispresecani planinskim potocima i prošaranim borovima po kojima je planina i dobila ime.

 

 

Zlatibor se nalazi u Zapadnoj Srbiji oko 230 km od Beograda. Preko Zlatibora prolazi magistrala koja od Beograda vodi ka Primorju. Obuhvata veliku visoravan koja se prostire od Kamišne na severu do Borove Glave na jugu i od Lisičine na zapadu do Katušnice na istoku.

 

 

 

U neposrednoj blizini Zlatibora, nalaze se brojni kulturno-istorijski i entološki spomenici i atrakcije. Muzej pod otvorenim nebom „Staro selo“ u Sirogojnu je zapravo autentično selo iz XIX veka.
Jedna od najlepših železničkih trasa na svetu, prolazila je do 1974. neposredno kraj Zlatibora, Mokrom Gorom. Voz danas ponovo saobraća, kao turistička atrakcija. Parna lokomotiva probija se kroz stenovite tesnace, useke, trasom na kojoj pruga pravi neobičnu putanju u obliku broja 8, te se i naziva „šarganska osmica“.

 

Zlatiborsku visoravan, čija nadmorska visina iznosi oko 1000 m, okružuju planinski venci: Tornik (1496), Čigota (1422),Kobilja glava (1178), Gradina (1177) i drugi.
Sve do polovine 19.veka današnje područje Zlatibora nazivalo se Rujno, a kasnjie je ovaj naziv potpuno potisnut i sve više se spominjalo ime Zlatibor, koje i danas nosi ova planina i naselje. Zabeleženo je da je Zlatibor primio prve turiste jos daleke 1750.godine, ali je do kraja XIX veka boravak na njoj bop čista moda i luksuz.

19. avgusta 1893.god. na Preobraženje na Zlatiboru je boravio kralj Srbije Aleksandar Obrenović i od ovog datuma počinje organizovan razvoj turizma na Zlatiboru. Posle kraljeve posete interesovanje za Zlatibor raste i na ovoj planini počinju da niču drveni letnjikovci, vile, hoteli, sanatorijumi i tako dalje…

 

Vlasnik
Janko
Ulica
Drinske Divizije 36
Grad
Zlatibor
Država
Srbija
Telefon
063 45 32 87
065 377 19 10
Email
officeturizaminfo@gmail.com