Restoran Careva ćuprija, Sarajevo

Ulica:
Kundurdžiluk 10
Grad:
71000 Sarajevo
Telefon:
+387 33 536 66
+387 62 700 930
Email:
info@restoran-carevacuprija.ba

 


Restoran Careva Ćuprija – Sarajevo


 

Restoran Careva Ćuprija na Baščaršiji u srcu Starog Grada, prva je destinacija kada su u pitanju tradicionalni specijaliteti kontinentalne i mediteranske kuhinje.

 

Ponosimo se činjenicom da jela spremamo po tradicionalnim recepturama, ali na moderan način pri čemu se ponuda stalno mijenja i nadopunjenje atraktivnim dnevnim ponudama jela od odabranih sezonskih namirnica.

 

Restoran Careva Ćuprija raspolaže sa 100 mjesta unutar objekta, te 32 mjesta u bašti restorana. Na spratu restorana nalazi se VIP salon pogodan za privatne sastanke ili rođendanske zabave.

 

Slider with ID 22401 doesn't exist.

 

Ukusni specijaliteti nacionalne i međunarodne kuhinje, autentičan ambijent, lokacija u srcu stare gradske jezgre poziv su da posjetite restoran Careva ćuprija.

 


Ukupni kapacitet:

120


Rezervacije:

Mogućnost rezervacije


Tip kuhinje:
  • Međunarodni
  • Nacionalni
  • Mediteranski
  • Italijanski
  • Vegetarijanski
  • Fast food

Tip menija:

  • A la carte

Poslužuju se obroci:
  • Desert
  • Doručak

  • Ručak
  • Večera
  • Kasna večera

Poslužuje se alkohol:

Da


Poslužuju se pića:
  • Kafa
  • Čaj
  • Negazirana pića
  • Gazirana pića
  • Pivo
  • Vino
  • Žestoka pića
  • Kokteli

Wi-fi:

Dostupno


Menijem restorana preovladavaju jela nacionalne kuhinje spremljena po tradicionalnim recepturama, ali za one kojima to nije izbor na meniju mogu pronaći jela mediteranske i kontinentalne kuhinje. Specijaliteti kuće su janjetina sa ražnja i teletina ispod sača.

 

Uz kvalitetan obrok možete popiti neko od osvježavajućih bezalkoholnih ili alkoholnih pića, dok meni restorana upotpunjuju topli napici i domaći deserti.

 

Enterijer restorana je urađen u tradicionalnom bosanskom stilu, pa svuda okolo preovladavaju motivi starobosanskog ćilima, te ukrasni detalji starinskog posuđa i predmeta koji se skladno nadoponjuju sa patiniranim drvetom.

 

Slider with ID 22434 doesn't exist.

 

Restoran, koji je dobio ime po obližnjem mostu, je smješten u ulici Kundurdžiluk, nedaleko od gradskih atrakcija Gazi Husrev-begove džamije i Brusa Bezistana.

 

Mnogobrojni turista iz bivših jugoslovenskih republika u svom obilasku Sarajeva i Baščaršije obavezni su posetioci restorana Careva Ćuprija, gde mogu da probaju mnogobrojne specijalitete kako mediteranske tako i kontinentalne kuhinje.


 


Predjela

Hladna Predjela

 

·         Hladna plata

goveđa pršuta, goveđa sudžuka, 4 vrste sira, kajmak


 

·         Carpaccio

goveđi biftek, salata od rukole, maslinovo ulje, dinja



Salate

·         Grčka salata

paradajz, paprika, masline, feta sir, maslinovo ulje


 

·         Mješana salata

sezonsko povrće


·         Pečene paprike

paprike, bijeli luk, kajmak, maslinovo ulje


·         Cezar salata

pileći file, paradajz, zelena salata, jaja


·         Tuna salata

paradajz, tunjevina, luk, maslinovo ulje


·         Salata od hobotnice

hobotnica, paradajz, luk, maslinovo ulje


 

 


Čorbe

·         Begova čorba

pileća prsa, mrkva


·         Riblja čorba

riječna riba, mrkva, luk, paradajz, peršunov list


·         Krem supa od tikve

tikva, luk, vrhnje za kuhanje, so, biber, vegeta


·         Teleća čorba

teleće meso, sezonsko povrće


·         Krem supa od špinata

špinat, crveni luk, bijelu luk, maslinovo ulje, vrhjnje za kuhanje


 


Rižoto


 

·         Rižoto sa piletinom

pileća prsa, mrkva, poriluk, riža, peršun, permezan


·         Rižoto sa gljivama

gljive, riža


·         Rižoto sa Gemberima

riža, gemberi, mrkva, muškantni oraščić, peršun


 


Tjestenina


·         Špagete bolonjez

mljeveno meso, luk, mrkva, peršun, so, biber, paradajz


·         Tagliatele sa gljivama

gljive, paradajz, tamjan, peršun, rezanci, papar


·         Pene 4 vrste sira

mocarela, gorgonzola, tvrdi sir, bri sir, so, biber, origano, bosiljak


 


Riba


·        Lubin divlji

·         Pastrmka potočna

·         Škapi na gradele

·         Lignje na žaru

·         Gusarski mač 4 vrste morske ribe

·         Orada divlja

·         Losos kotlet

·         Šampier file

·         Kozice u ananasu


 


Janjetina

 

  • ·         Janjeće pečenje sa ražnja
  • ·         Janjeća pljeskavica
  • ·         Janjeći kotleti

 


Piletina

 

·         Pileći fileti

curry sos, sos sa susamom/pomfrit

 

·         Pileći ražnjići

prilog pomfrit


·         Rolovana piletina

suho meso, sudžuka, kajmak, gljive, sir


·         Pileći ćevapi

prilog pomfrit i kajmak


·         Pileća krilca

prilog pomfrit


 



Jela od telećeg mesa

 

·         Teletina ispod peke

prilog (pekarski krompir ili riža)


·         Punjena teleća šnicla

suho meso, sudžuka, sir, gljive, kajmak


·         T – Bon Steak

sos po izboru, prilog maredo krompir


·         Teleći kotleti

prilog pomfrit


·         Teleći ražnjići

prilog pomfrit


·         Punjena pljeskavica

(suho meso, sir, kajmak, sudžuka) prilog pomfrit


 


Bosanska jela

 

·         Peper Steak

peper sos, povrće ispod sača


·         Argentinski Steak

chili sos, povrće ispod


·         Ramstek

pomfrit, povrće ili riža


·         Zarebnica ili Ribay Steak

povrće ispod sača


·         Blue Chees Steak

blagi sos, pekarski krompir


·         Maredo Steak

ljuti sos, maredo krompir


·         Tagliata 4 osobe

4 vrste sosa, pekarski krompir


 


Bosanska jela

 

·         Bosanski lonac

4 vrste mesa


·         Bosanski sahan

paprika, paradajz, luk, japrak punjen sa mljevenim mesom, dinstana teletina, bamija


·         Pura

domaće kukurzno brašno, domaći kajmak i sir


·         Mućkalica

teletina, povrće


·         Klepe

tjestenina punjena mesom


 


Vegetarijanska jela 

·         Gljive na žaru

·         Povrće ispod peke

·         Pečeni krompir sa sirom i kajmakom


 


Desert

 

·         Sladoled

·         Baklava

·         Hurmašica


 


JANJETINA SA RAŽNJA

 

Janjeće meso jedan je od imperativa mnogih nacionalnih kuhinja. Kako smo već pokazali i na našoj stranici, može se pripremiti na niz sjajnih načina, i uvijek je to delicija za kojom se ližu prsti, s raskošnom lepezom začina, priloga i dodataka, ali ipak nenadmašni vrh užitka u janjetini je ono što je istovremeno najjednostavnije – janjetina za koju vam za pripremu treba samo jedan začin – sol, i uz koju se služi najobičniji crveni luk.

Ulica
Kundurdžiluk 10
Grad
71000 Sarajevo
Država
Bosna i Hercegovina
Telefon
+387 33 536 66
+387 62 700 930
Email
info@restoran-carevacuprija.ba