„Banija-Pal“ d.o.o. Temerin

Ulica:
Drvarska 2
Grad:
Temerin, 21235
Telefon:
+381 21 756 030
+381 21 756 705
Email:
banija-pal@eunet.rs


Proizvodnja drvenih paleta i drvene ambalaže „Banija-Pal“ d.o.o. Temerin


“Banija-Pal” d.o.o. je osnovana 2005. godine i trenutno smo jedan od najvećih proizvođača drvenih paleta i drvene ambalaže u Srbiji. Sedište firme je u Temerinu, a proizvodni pogon je 2008-e godine premešten u mesto Pivnice zbog proširenja kapaciteta proizvodnje i sve veće potražnje drvenih paleta, drvenih elemenata i patosa za gajbe.

"Banija-Pal" d.o.o. Temerin, pogon - Pivnice

Kvalitetom proizvoda i redovnošću isporuke osvojili smo poverenje najvećih potrošača paleta u Srbiji.

Naši proizvodi su uvek proizvedeni na najbolji način jer smo dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti proizvodnje, stekli potrebna znanja za uspešno kombinovanje postojeće tehnologije proizvodnje sa zahtevima kupaca i traženim kvalitetom na najbolji mogući način.

 

Od 2016 godine nosioci smo FSC Sertifikata

 

 

 

 

Palete

 

Pogon proizvodnje drvenih paleta je počeo sa radom 2005-e godine,osnivanjem firme.Od tada do danas ovaj pogon je pretrpeo znatan broj izmena,u pogledu opremljenosti i tehničkih karakteristika a sve u cilju dobijanja kvalitetnog proizvoda.

 

 

Pored standardnih 1200x800mm i industrijskih 1200x1000mm, u mogućnosti smo da proizvodimo i palete posebnih oblika i konstruktivnih karakteristika – po zahtevima kupaca.

 

 

 

Posedujemo i komoru za termičku obradu sirovine i gotovog proizvoda, što nam omogućava isporuku termo-tretiranih paleta po standardu ISPM 15, koji garantuje mikro-biološku ispravnost paleta i drvenog materijala.

 

  

 

Ova komora se takođe koristi za zagrevanje i sušenje proizvoda i poluproizvoda, što nam omogućava rad u uslovima niskih temperatura, povećane vlažnosti itd.

 

 

 

Boks Palete

 

Drvene boks palete su idealno rešenje za poljoprivredu, bilo da je u pitanju transport, ili skladištenje voća i povrća.

U mogućnosti smo da pravimo boks palete po zahtevu kupca, dok je standardna mera 1200mm x 1000mm x 1200mm( D x V x Š ).

 

 

 

 

 

 

 

Patosi

 

Pogon proizvodnje drvenih patosa je počeo sa radom krajem 2009-e godine.Osposobljavanjem i puštanjem u rad ovog pogona, obogatili smo asortiman naših proizvoda za dve, potpuno drugačije vrste proizvoda.

 

 

Kao i kod pogona za proizvodnju paleta, i ovde je primenjen proveren metod postavke proizvodnje. Ovakvim pristupom, dobili smo mogućnost izmene svake tačke u proizvodnom procesu, pa promena vrste proizvoda koji se proizvodi, ne zahteva veće tehničko-tehnološke korekcije, a time obezbeđuje konstantne cene proizvoda i održivost proizvodnje.

 

 

 

 

 

 

Uspešnim poslovanjem i postignutim ukupnim kvalitetom proizvodnje stekli smo poverenje mnogih firmi van granica naše zemlje. Zemlje sa kojima trenutno imamo poslovnog iskustva su Španija, Italija, Nemačka, Belgija, Češka itd.

 

 

Kapacitet ovog pogona je između 170.000 i 200.000 jedinica proizvoda na dan, zavisno od vrste i posebnih zahteva za tu vrstu proizvoda.

 

 

 

 

Gajbice

 

Linije koje ulaze u sastav pogona imaju mogućnost kovanja klamfi kroz pod za stub gajbe, što otvara mogućnost proizvodnje ručki za gajbe.

 

 

Navedeni kapacitet obezbeđuje pokrivenost i snabdevanje tržišta čak i u periodima maksimalne potrošnje drvenih gajbica, tj. u periodu proizvodnje i pakovanja voća i povrća.

 

 

 

 

 

Elementi

 

Pogon proizvodnje drvenih elemenata je pušten u rad krajem 2009-e godine i deo je većeg pogona za proizvodnju drvenih patosa. Projektovan je tako da zadovolji i potrebe proizvodnje, i potrebe kupaca.

 

Drveni elementi dobijeni u ovom pogonu se delom upotrebljavaju za sklapanje drvenih patosa, a ostatak je preusmeren na pakovanje i distribuciju drvenih elemenata kao gotovog proizvoda.

 

Ovi proizvodi su namenjeni izvozu, što govori o preciznosti izrade i postignutom kvalitetu.

Kapacitet ovog pogona je oko 100m3 dnevno.

 

 

 

Bio-masa

 

 

 

Pored osnovnih proizvoda, iz svih pogona proizvodnje preradom drveta, dobijamo i biomasu – sečke, piljevine i kore od drveta,u količini od 6000 tona godišnje , što sopstvenim kapacitetima transportujemo do proizvođača drvenih briketa i iverice.

 

 

 

 

 

 

Usluge

 

Pored proizvodnje, vršimo i sledeće usluge:

 

• Transport robe

• Transport trupaca

• Termičku obradu drvenog materijala(toplotno tretiranje) po standardu ISPM 15

 

 

Ulica
Drvarska 2
Grad
Temerin, 21235
Država
Srbija
Telefon
+381 21 756 030
+381 21 756 705
Email
banija-pal@eunet.rs