Prodaja uglja i ogrevnog drveta – Vrbas i Kula

Ulica:
Grad:
Srbobran
Telefon:
064 209 87 53
Email:
officemojafirma@gmail.com


Prodaja uglja i ogrevnog drveta – Srbobran, Vrbas i Kula


Sa poštenim radom uspeli smo da opstanemo i izgradimo trzište prodaje uglja. Naš dugoročni plan je da opstanemo i proširimo našu prodaju. Maloprodaja nam je na teritoriji opština Srbobran, Vrbas i Kula.

 

Trudimo se da svakog kupca zadovoljimo i da on ostane naš kupac. Kod nas dobijate tačno ono što ste platili jer dobijate tačnu količinu i dobar kvalitet.

 

Naša pretežna delatnost je maloprodaja uglja to jest mi se uglavnom bavimo prodajom uglja za domaćinstva i zato se trudimo da ugalj bude kvalitetan i po dobroj ceni.

 

Otvoreni smo za svaki vid saradnje, ako imate dilemu koji ugalj izabrati, za koju vrstu peći, koja vam je količina potrebna, koje su karakteristike uglja ili bilo koja druga informacija vezana za ugalj slobodno se javite stojimo vam na raspolaganju.

 

U mogućnosti smo da ponudimo više vrsta uglja: lignit – Kolubara, sušeni – Vreoci, mrki ugalj, kameni ugalj, pljevaljski, banovići itd. Pored uglja u mogućnosti smo da vam obezbedimo i sve vrste ogrevnog drveta: bukva, hrast, bagrem itd.

 

 

 

 

Imamo organizovan prevoz za šire područje opština Srbobran, Vrbas i Kula. Uglja imamo tokom cele godine tako da kad god se odlučite za nabavku ogreva tu smo. Naš savet je da se snabdevate u prolećnim ili letnjim mesecima jer je tad najveći izbor i najpovoljnija cena.

 

Tokom jeseni i zime bude veća potražnja, teže se doprema ugalj a i rudnici kreću sa isporukom uglja za njihove prioritete: škole, bolnice, domove zdravlja, termoelektrane tako da je ponuda slabija.

 Ugalj Vreoci – Sušena Kolubara komad

 

Sušena Kolubara / Vreoci se dobija procesom prerade, u kojem se u prvoj fazi vrši granulacija uglja tako da u dalji proces ulazi ugalj granulacije od 30-150 mm, Ugalj dalje odlazi u sušaru, u kojoj se određenim tehnološkim procesima povećava njegova kalorična vrednost.

 

Pogodan je za loženje i u pećima na čvrsto gorivo i u kotlovima, razvija visoke temperature. Granulacija „komad“ od 60 mm do 150 mm i „kocka“ od 30 mm do 60 mm. Toplotna moć je oko 17500KJ/kg.

 

Ugalj koji daje dobru kaloriju i ostavlja vrlo malo pepela. Najveća mana ovog uglja je velika količina ugljene prašine u njemu. Zato se gotovo sva količina uglja na našem stovarištu prosejava tako da kupac dobije 100% čist ugalj.

 


 Ugalj Kolubara

 

Kolubara je lignitni, najpoznatiji i najrasprostranjeniji ugalj u Srbiji. Njegova granulacija je komad i veličine je  od 80 do 150 mm. Za razliku od kostolačkog uglja, on ostavlja znatno manje pepela, posle sagorevanja, i pali se na nižoj temperaturi ali je slabiji po kaloriji. Toplotna moć, „sirove kolubare“ je 7500 KJ/kg.

 

Sirova Kolubara, dobija se površinskom eksploatacijom, i karakterističan je po tome što nema veliku kaloričnu moć i može se ložiti i u šporetima ili pećima na čvrsto gorivo u kombinaciji sa drvima. Najbolje efekte  postize kada se kupi u ranim letnjim mesecima, i do početka grejne sezone ugalj izgubi dosta vlage i postize bolju toplotnu  vrednost.

 

 

 

 Ugalj Pljevlja

 

Rudnik uglja Pljevlja nalazi se u Crnoj Gori na severu.Rudnik uglja je u samom gradu  gde je i termoelektrana. Ugalj Pljevlja spada u mrko lignitne ugljeve sa prosečnom kalorijom odnosno kalorija mu je 14500-15000kj/kg.

Ima ga u tri  granulacije kocka,sitan komad i komad.Najvise se trazi kocka i sitan komad.

 

 

Kocka  je velicine od 30-60 mm.Komad je krupniji i velicine je od 60-160 mm.Odlikuje ga mala kolicina sumpora i dobra sagorljivost.

 

Sagoreva totalno to jest pretvara se u pepeo kao drvo.. Dobar ugalj za korišćenje u domaćinstvu za peći za centralno grejanje i peći na čvrsto gorivo.

 

Svojom kalorijom moze da zadovolji peci za centralno grejanje za manje sisteme.

 

 

Rudnička separacija je dobra tako da je dosta čist to jest nema prašine u sebi. Ne pali se lako i potrebna mu potpala da bi se upalio ali kad se upali on razvija sasvim dobru temperaturu.

 

Mi preporucujemo pljevlju kocku i sitan komad za centralno grejanje i peći na čvrsto gorivo.

 

 

 

 


Ugalj Kostolac

 

Kostolac je drveni ugalj. Koristi se za peći na čvrsto gorivo. Po kaloriji je bolji od sirove Kolubare ali ostavlja više pepela i šljake a slabiji od Kovina. Moze se koristiti za centralno grejanje, kao i za obične peći i šporete.

 

Zadnjih godina ne proizvodi se granulacija kocka već samo  komad.Komad je veličine 80-300 mm.Kostolac ima dobru separaciju tako je dosta čist i kaloričan ugalj. Toplotna moć ovog uglja je 10000 KJ/kg.

 

 Ugalj Kovin

 

 

Kovin se dobija podvodnom eksploatacijom tako što se kopa i sa dna jezera pumpama vadi ugalj iz vode. Za domačinstva najbolja je granulacija komad-kocka. Kaloričan je i ne ostavlja šljaku.Koristi se za peći na čvrsto gorivo i kotlove kad temperature nisu u dubokom minusu. Toplotna vrednost mu je 11000 KJ/kg.

 Ugalj Banovići

 

Ovo je najprimenjeniji ugalj od uvoznih  na našem trzistu. Rudnik i grad Banovići nalazi se u Bosni izmedju Tuzle i Zenice. To je mali rudarski grad. Rudnik ima veliku proizvodnju i dobar kvalitet tako da je u mogućnosti da odgovori tržistu.

 

Ugalj je kaloričan i dugo drzi toplotu tako da je interval lozenja dosta redji nego kod ostalih ugljeva.

 

Rudnik ima dobru mokru separaciju  tako da je ugalj dosta čist. Najviše se koristi granulacija kocka zato sto je orah dosta sitnija granulacija i kada su rešetke na pećima široke moze da propada u pepeo.

 

Gde su česće rešetke preporučujemo orah zbog boljeg sagorevanja. Dugo drzi toplotu i zari jedina mana mu je što prilikom sagorevanja ostaje šljake kao da nije sagoreo ili kao komadi. Dosta je kompaktan i tezak tako da ne treba puno prostora za skladištenje.

Vlasnik
Zoran Mitrović
Grad
Srbobran
Država
Srbija
Telefon
064 209 87 53
Email
officemojafirma@gmail.com