“Dino park”, Zlatibor

Ulica:
Sportova bb, 31315
Grad:
Zlatibor
Telefon:
00 381 31 640 901
00 381 62 88 41742
Website
Email:
marketing@dinopark.rs

 

 

 

Na Zlatiboru je 29. juna 2017. svečano otvoren “Dino park”. Ovaj zabavni park je najveći na Balkanu i spada u pet najvećih u Evropi, a po sadržajima koji se nalaze u okviru parka, svakako je među tri najbolja.

 

 

“Dino park” svim posetiocima nudi širok spektar edukativnog, kulturnog i zabavnog sadržaja.

 

 

Rezidenti parka su 24 interaktivne replike dinosaurusa iz ere Mezozoik, o kojima će posetioci moći da se informišu i saznaju zanimljivosti uz pratnju stručnih vodiča Dino parka.

 

 

Na površini od 5 hektara, na koliko se prostire, postoji mnoštvo zabavnih sadržaja, kao što su avantura park, zip line, veštačka stena za penjanje, dečije dino selo, 6D bioskop, poligon za vožnju rolera i kvadova za decu…

 

 

 

 

Gosti će moći da uživaju i u restoranu, piceriji i šetnji na nekoliko hektara najlepšeg dela Zlatibora.

„Dino park“ je nova atrakcija na Zlatiboru koja će upotpuniti turističku ponudu i boravak turista učiniti raznovrsnijim i sadržajnijim.

 

   

 

Radno vremeDino parka:  svim danima od 09.00h do 20.00h

Cene ulaznica: Odrasli – 600,00 dinara

 

Deca od 3 do 15 godina – 300 dinara

Deca do 3 godine – besplatno

Porodična ulaznica (2+2) – 1500,00 dinara

Grupna ulaznica (preko 20 osoba) – 200 dinara

Ultra dino ulaznica – 2000,00 dinara (obuhvata ulaz u Dino park, jedan Zip line, sat vremena avantura, sat vremena roler poligon, jedan ulaz u 6D bioskop, 15 minuta veštačka stena, 15 minuta qvad kids, Air soft 50 kuglica.

Zip line spust – 200,00 dinara Avantura park 2h – 400,00 dinara

Veštačka stena, 5 pokušaja – 300,00 dinara

6D bioskop – 200,00 dinara

Streličarstvo, 5 strela – 200,00 dinara

Streličarstvo, 10 strela – 300,00 dinara

Air soft, 100 metaka – 200,00 dinara

Kvadovi, 10 minuta – 500 dinara

Poligon za rolere – 150,00 dinara

RC automobili, manji – 200,00 dinara

RC automobili, veći – 300,00 dinara

Zip line za decu – besplatno

Dečije dino selo – besplatno

 

 

Jedan od najznačajnijih razloga za otvaranje Dino parka na Zlatiboru jeste upravo idealna geografska pozicija Zlatibora, jer se Zlatibor nalazi na pola puta od Beograda do crnogorskog i dubrovačkog primorja.

 

 

Preko njega prelaze mnogi značajni magistralni putevi i pruge, među kojima je i pruga Beograd-Bar. Samom geografskom pozicijom, pored prirodnih lepota kojima ova planina ostavlja svoje posetioce bez daha i svakog ko jednom dođe privoli da joj se stalno vraća, Zlatibor je planina koja je dostupna tokom čitave godine svim posetiocima.

 

 

 

 

Dino park predstavlja ogroman korak Zlatibora da se približi svetskim destinacjama i da svoju ponudu upotpuni na jedan nesvakidašnji način, a to je sadržaj koji je osmišljen da očara ljude svih uzrasta i interesovanja.

 

 

Dino park se prostire na površini od pet hektara u borovoj šumi i idealno je mesto za celodnevni odmor sa prijateljima i porodicom, organizovanje team buildinga, proslavu rođendana i važnih događaja.

 

 

Svojim posetiocima Dino park nudi sadržaje koji su zabavnog, kulturnog i edukativnog karaktera. Rezidenti parka su 24 replike dinosaurusa iz ere Mezozoik. Pored izgleda, veličine i karakteristika dinosaurusa, tim Dino vodiča tu je da vas uputi kako je izgledao život u doba Triasa, Jure i Krede i kako su ove intrigantne životinje u potpunosti nestale sa planete.

 

Jedan od neizostavnih razloga da posetite Dino park Zlatibor jeste Avantura park. Sadržaj u kom možete proveriti vašu fizičku spremnost i snalažljivost, provesti dan u prirodi i zabaviti se sa prijateljima i porodicom. Zip line dug 108 metara predstavlja pravi adrenalinski užitak.

 

 

Dino park Vam nudi mogućnost da proverite svoje sposobnosti u pucanju iz vernih replika oružja, na našem Air Soft poligonu ili da se oprobate u streličarstvu.

 

 

Veštačka stena visoka 10 metara sa pet različitih nivoa predstavlja pravi izazov kako za ljubitelje alpinizma tako i za početnike. Kvadovi za decu i odrasle i 6D bioskom  su još neki od sadržaja koji mogu ispuniti želju za adrenalinom. Za najmlađe koji uživaju u Dino parku postoji specijalan kutak Dino selo u koje je u potpunosti prilagođeno deci i njihovim interesovanjima.

 

 

 

 

Uskoro će Dino park svoje posetioce obradovati otvaranjem poligona za mini golf, poligonom za RC cars, Paintball zonom i mini zoovrtom. Za ljubitelje zimskih sportova i zimske planinske idile Dino park će u narednom periodu u svoju ponudu uvrstiti klizalište i polgon traku za skijanje.

 

 

Cilj Dino parka je da svojom ponudom izmami osmeh na licima svojih posetilaca, da ih svojim gostoprimstvom i pozitivnim duhom uvek i iznova vraća na Zlatibor i da svojim inovacijama uvek stvara nova i neguje stara prijateljstva.

 

 

 

 

Zlatibor je planina koja se prostire na površini od oko 1000 km2, pruža se pravcem severozapad-jugoistok. Najviši vrh  Zlatibora je Tornik (1496 m). Nije poznato kako se Zlatibor zvao u najstarije vreme. U srednjem veku, ovaj kraj se nalazio u okviru župe Rujno, administrativne oblasti Raške, pa je i celi Zlatibor nosio takvo ime.

 

 

 

 

Postoje tri predanja o postanku imena Zlatibora. Jedno kaže da je to ime nastalo od zlatne boje pašnjaka na Zlatiboru što nije sasvim verovatno, jer zlatiborski pašnjaci nisu toliko stari, drugo da su se doseljenici iz Crne Gore i Hercegovine na Zlatibor hvalili bogatstvom borove šume, govoreći: “Zlatan je to bor!“, a treće predanje koje je verovatno najtačnije kaže da je to ime postalo od jedne veoma retke vrste belog bora, tzv. zlatnog bora, čije je naučno ime Pinus Silvestris Variegata Zlatiborica, po sarajevskom inžinjeru Salihu Omanoviću. Zlatni bor postoji samo u selu Negbini i stavljen je pod zaštitu države.

 

 

 

 

Ulica
Sportova bb, 31315
Grad
Zlatibor
Država
Srbija
Telefon
00 381 31 640 901
00 381 62 88 41742
Email
marketing@dinopark.rs
Website