Fleš ranch, Bezdan

Ulica:
Vikend naselje Kendža
Grad:
Bezdan
Telefon:
+381 25 810 466
+381 64 3741 227
Email:
officemojafirma@gmail.com
officeturizaminfo@gmail.com

 

 

Fleš ranch se nalazi u vikend naselju Kendža na samo 2 km od puta koji vodi od Bezdana prema Dunavu, u opštini Sombor u prijatnom prirodnom ambijentu vojvođanske ravnice. Do samog salaša vodi dobar asfaltni put.

Fleš ranch je osnovan pošetkom dvadesetog veka i jedan je od najstarijih očuvanih salaša u celoj Vojvodini. Salaš egzistira stotinak godina kao jedinstvenu celinu  koju čini: kuća sa svim elementima autentične vojvođanske kuće koja se sastoji od 2 sobe, kuhinje, trpezarije, kupatila i jedne prelepe velike terase.

 

 

Oko salaša se nalazi oko 0,5 ha obradivih površina na kojima se uzgajaju poljoprivredni proizvodi koji su proizvedeni bez tretiranja pesticidima. Svi ovi poljoprivredni proizvodi koriste se za ishranu posetilaca našem salašu. Od naših proizvoda pravimo najkvalitetnije pekmeze, džemove, slatka, razne vrste rakija, sokove itd. Naš kraj pa i naš salaš su nadaleko poznati i po izuzetno kvalitetnim ribljim paprikašima.

 

 

Ono što ovaj objekat izdvaja od sličnih je njegov položaj. Salaš je udaljen bukvalno 5 koraka od Velikog Bajskog kanala koji prolazi celom dužinom našeg imanja. Na kanalu se nalazi veliki broj odličnih mesta za pecanje, ali ima i odličnih mesta za kupanje pošto je voda izuzetno čista. Ovaj salaš je idealno mesto za odmor u miru i tišini i pravi je raj za pecaroše.

 

 

U ambijentu starog vojvođanskog domaćinstva služe se zaboravljena autohtona jela ovog kraja. Fleš ranch je u mogućnost i da ugosti do 50 gostiju. Manjim grupama turista pružamo mogućnost da sami spremaju hranu pošto imamo kompletnu opremu bilo za roštilj, paprikaš ili spremanje hrane u našoj kuhinji.

 

 

Pored bogate gastronomske ponude, koja uključuje domaće proizvode sa salaša, gosti imaju priliku da uživaju u dodatnim sadržajima salaša okruženog netaknutom prirodom. Od dodatnih aktivnosti na raspolaganju su Vam: pecanje na Velikom Bajskom kanalu, kupanje i plovidba Velikim Bajskim kanalom, šetnja ili vožnja bicikla pored Dunava, kanala ili nepreglednom panonskom ravnicom, učestvovanje u nekim poljskim radovima ili pripremanje specijalnih vrsta jela.

 

 

Na 2-3 km se nalazi Dunav na čijoj obali se nalaze poznate somborske čarde i veliki broj vikendica.

Naš salaš za sada raspolože kapacitetima za 6-8 osoba u 2 sobe i predsoblju i sve su urađene u etno stilu a u planu je i proširenje smeštajnih kapaciteta. Na salašu možete uživati posebnosti ambijenta uređene prirode, parka za decu na travnatoj površini i izuzetne prirode kanala.

 

 

Osnovna ideja projekta je pružanje turističko–ugostiteljskih usluga, da se gostima ponude proizvodi sa° salaša, prirodne lepote i komplementarni sadržaji.

Ljubazno osoblje Fleš rancha će Vas uvek dočekati otvorenog srca i potruditi se da Vaš boravak na ovom mestu učini posebnim.

Od drugih znamenitosti preporučujemo vam posetu etno kući Jelena u Bezdanu, zoološkom vrtu ’’Miki’’ u Kolutu-najvećem privatnom zoo vrtu u Srbiji, Dunavu, čardi Pikec, vikend naselju na Dunavu, muzeju Batinske bitke, vožnju Velikim Bajskim kanalom itd.

Vlasnik
Robert
Ulica
Vikend naselje Kendža
Grad
Bezdan
Država
Srbija
Telefon
+381 25 810 466
+381 64 3741 227
Email
officemojafirma@gmail.com
officeturizaminfo@gmail.com