Apartmani „Petar“ – Sokobanja

Ulica:
Alekse Markišića 19, ulaz 10.
Grad:
Sokobanja
Telefon:
+381 63 45 32 87
+381 65 377 19 10
Email:
officemojafirma@gmail.com


Apartman “Petar”, Sokobanja


 

 

Apartman “Petar” se nalazi u mirnom delu Sokobanje na 50 metara od glavnog šetališta. Ovde ćete naći sve što Vam je potrebno za zdrav odmor.

 

Apartman je na petom spratu stambene zgrade sa liftom, raspolaže sa velikim dnevnim boravkom, kupatilom i potpuno opremljenom kuhinjom.

 

Apartman “Petar” je potpuno nov objekat koji se izdaje od 2020. godine, poseduje parking, kablovsku televiziju, potpuno je opremljen novim nameštajem, tv, klima uređaj, bežični internet.

 

U neposrednoj blizini apartmana se nalazi nekoliko restorana gde se možete pretplatiti na sva 3 obroka po veoma povoljnim cenama.

 

 

  

 


Od 2023.g. primamo vaučere za odmor u Srbiji.

 

 

Danas je Sokobanja jedno od najposećenijih turističkih mesta u Srbiji. Strategijom Vlade republike Srbije 2006. okarakterisana je srpskom banjom sa najviše potencijala i jednom od sedam najatraktivnijih turističkih destinacija u Srbiji.

 

Izvanredna prirodna bogatstva, bogata kulturno – istorijska baština, tradicija, gostoljubivost i temperament meštana, uz veoma interesantne programe i nove sadržaje, u kojima turisti mogu da uživaju samo u ovoj banji, pretvorili su Sokobanju u najatraktivniju i najposećeniju srpsku turističku pozornicu.

 

 

Sokobanja, kao turističko mesto sa dugom tradicijom ali i sa mnogobrojnim novinama u svojoj turističkoj ponudi, pruža svojim posetiocima intenzivan i nezaboravan doživljaj nudeći im „Novi stil života“.

 

Bovansko jezero je primamljivo i za manje iskusne ribolovce jer je uspeh neminovan imajući u vidu da je jezerski ribolov kao disciplina lakši od rečnog kao i da je jezero izuzetno bogato raznim vrstama ribe.

 

Kao jedno od najbogatijih jezera naše zemlje u njemu se mogu naći mnogobrojne vrste riba: grgeč, klen, amur, šaran, smuđ, linjak, srebrni karaš, tolstolobik, beovica, som, bodorka, deverika…

 

Najintrigantnija gostima je upravo reka Moravica koja je bila presudna za razvijanje rečnog ribolova kao reka bogata raznovrskim fondom ribe poput: rečne mrene, potočne mrene, klena, krkuše, skobalja i pločajca.

 

Ove vrste su stalno prisutne u ovoj reci dok postoje i mnoge druge koje se povremeno pojave, u nešto manjem broju, kao što su: balkanski vijun, klenić, gavčica i brkica.

 

Planina Rtanj se nalazi na sevrnom obodu Sokobanjske kotline. Legenda o ugašenom vulkanu, vatrene lopte, kao retke prirodne pojave, jame, pecine, strmi vrhovi, endemske biljke (rtanjski caj), price o vanzemaljcima i druge misterije privlace veliki broj planinara, zaljubljenika u netaknutu prirodu, naucnika i lovaca na blago.

 

Poseban izazov predstavlja uspon na vrh Rtnja (Šiljak 1560 m), sa koga seže pogled cak do ušca Save u Dunav. Brojne avanturiste privlaci i jama ledenica, duboka 50 m, koja se nalazi u ataru sela Mužinca.

 

Na Šiljku se nalaze ostaci crkvice – kapele Sv. Ðorda, koju je 1935. god. podigla Greta Minh, u znak sećanja na svog supruga Julijusa Minha, vlasnika rudnika Rtanj.

 

 

 

Vlasnik
Milica Pešić
Ulica
Alekse Markišića 19, ulaz 10.
Grad
Sokobanja
Država
Srbija
Telefon
+381 63 45 32 87
+381 65 377 19 10
Email
officemojafirma@gmail.com