Vila Gorštak, Zlatibor

Ulica:
NULL
Grad:
Zlatibor
Telefon:
+381 63 893 18 59
+381 64 278 90 66
Email:
zlatiborac88@gmail.com

Vila “Gorštak“ se nalazi u blizini centra, tačnije preko puta ski staze u naselju Obudojevica 400m od autobuske stanice. Vila poseduje tri apartmana i jedan studio sa prelepim pogledom ka ski stazi i Zlatiborskim vrhovima.
Svi apartmani su sa kupatilom, kompletno opremljenom kuhinjom sa trpezarijom i terasom. Idealno su mesto za Vaš odmor. Čekamo Vas da se sami uverite u to!

Za goste apartmana nudimo veoma povoljnu obuku jahanja od strane instruktora jahanja Borka Milinkovića i gratis jedno  jahanje po obroncima Zlatibora.

Posetioci planinskih visova Zlatibora, imaju priliku da jahanjem prelepih konja Viktora i Miška, uz prisustvo instruktora terenskog jahanja, na osoben i neponovljiv način dožive ovu predivnu planinu.

Prelepi vranac VIKTOR i ostali konji iz Ergele, pružiće Vam drugačiji, atraktivan pogled na neke od najzanimljivijih lokacija Zlatibora, od kojih su Ribnička jezera, Spomenik (ruža vetrova), Trobrdo (podnožje Čigote) ili Zlatiborska jezera samo neke. Avantura može biti samo Vaša, ako izaberete stazu i mesta koje ćete posetiti.

Zlatibor je planina izuzetne lepote koju krasi prijatna klima, blago podneblje, prostrani proplanci, bujni pašnjaci ispresecani planinskim potocima i prošaranim borovima po kojima je planina i dobila ime. Zlatibor se nalazi u Zapadnoj Srbiji oko 230 km od Beograda.

Preko Zlatibora prolazi magistrala koja od Beograda vodi ka Primorju. Obuhvata veliku visoravan koja se prostire od Kamišne na severu do Borove Glave na jugu i od Lisičine na zapadu do Katušnice na istoku. U neposrednoj blizini Zlatibora, nalaze se brojni kulturno-istorijski i entološki spomenici i atrakcije. Muzej pod otvorenim nebom „Staro selo“ u Sirogojnu je zapravo autentično selo iz XIX veka. Jedna od najlepših železničkih trasa na svetu, prolazila je do 1974. neposredno kraj Zlatibora, Mokrom Gorom. Voz danas ponovo saobraća, kao turistička atrakcija. Parna lokomotiva probija se kroz stenovite tesnace, useke, trasom na kojoj pruga pravi neobičnu putanju u obliku broja 8, te se i naziva „šarganska osmica“.

Zlatiborsku visoravan, čija nadmorska visina iznosi oko 1000 m, okružuju planinski venci: Tornik (1496), Čigota (1422),Kobilja glava (1178), Gradina (1177) i drugi.Sve do polovine 19.veka današnje područje Zlatibora nazivalo se Rujno, a kasnjie je ovaj naziv potpuno potisnut i sve više se spominjalo ime Zlatibor, koje i danas nosi ova planina i naselje. Zabeleženo je da je Zlatibor primio prve turiste jos daleke 1750.godine, ali je do kraja XIX veka boravak na njoj bop čista moda i luksuz. 19. avgusta 1893.god. na Preobraženje na Zlatiboru je boravio kralj Srbije Aleksandar Obrenović i od ovog datuma počinje organizovan razvoj turizma na Zlatiboru. Posle kraljeve posete interesovanje za Zlatibor raste i na ovoj planini počinju da niču drveni letnjikovci, vile, hoteli, sanatorijumi i tako dalje…

Vlasnik
Mladenka Milinković
Grad
Zlatibor
Država
Srbija
Telefon
+381 63 893 18 59
+381 64 278 90 66
Email
zlatiborac88@gmail.com
Delatnost
turizam, smeštaj, škola jahanja