Domaćinstvo Šekler, Rudno, Golija

Ulica:
Rudno 27
Grad:
Rudno
Telefon:
+381 36 437 111
+381 64 12 76 977
Email:
drsekler@gmail.com

Rudno (Rudnjanska visoravan) se nalazi na obroncima planine Radočela i Golije, na nadmorskoj visini od 1100 metara, između dva manastira – Gradac i Studenica. Cela ova zatalasana zaravan po prostornosti podseća na Zlatibor, od koga se ipak znatno razlikuje, time što nije gola, već je ukrašena jelovim, smrčevim i bukovim šumama, koji kao buketi oživljavaju predeo i doprinose njegovoj živopisnosti.

Etno-domaćinstvo „Šekler“ pruža svoje usluge u oblasti ugostiteljstva i seoskog turizma od 1991. godine. Domaćinstvo poseduje etno-restoran, sobe, brvnaru sa dva apartmana i brvnaru sa jednim apartmanom.
Sobe za izdavanje su u sklopu kuće, odvojene posebnim ulazom. Na raspolaganju su vam dve dvokrevetne i jedna trokrevetna soba, dnevni boravak i kupatilo.
Domaćinstvo poseduje i etno restoran, sobe i dve brvnare sa tri apartmana Restoran ’’ BELI BAGREM’’ urađen u etno stilu sa prelepom terasom, kapaciteta preko 100 mesta.
Sobe za izdavanje su u sklopu kuće sa posebnim ulazom: dve dvokrevetne i jedna trokrevetna soba, dnevna soba i kupatilo. Jedna brvnara ima dva apartmana. Svaki apartman ima dve spavaće sobe: jedna sa francuskim ležajem i druga sa tri ležaja. U apartmanu takođe postoji kupatilo, kompletna kuhinja, trpezarija i dnevna soba sa televizorom.
Brvnara je opremljena u originalnom stilu tradicionalnih srpskih kuća, sa etno-motivima, a posebnu draž pruža grejanje na drva, što čitavoj priči daje idiličan i romantičan ton, uz najzdraviji način grejanja.

Restoran „BELI BAGREM“ urađen je i opremljen u etno-stilu, sa velikom, zatvorenom terasom od drveta i kamena, kapaciteta preko 100 mesta.
Uz toplo gostoprimstvo porodice Šekler, njihovu izvrsnu kuhinju, gde se hrana može pripremati i po želji gostiju, kao i spremnost da vam u svemu izađu u susret i upoznaju vas sa prirodnim lepotama ovog kraja, zagarantovan vam je odmor, ispunjen radošću, mirom i bogatim sadržajima, kojima se osmišljava vaš boravak na ovoj prelepoj planini.
Porodica Šekler vas poziva da Rudno doživite i da utiske podelite sa drugima, koji bi, takođe, mogli da uživaju u lepotama i čarima seoskog i planinskog turizma. Ovde se nećete osećati kao gost ili turista, već kao deo prijatnog porodičnog okruženja. U domaćinstvu porodice Šekler ste uvek i istinski – DOBRODOŠLI!

Za ukusan etno-doručak, preporučujemo neke od sledećih specijaliteta:
Domaći sir
Kajmak
Kačamak od heljde
Gibanica
Zeljanica
Hleb od heljde
Hleb od lekovitog bilja
Pogača
Razne pite
Proja
Domaći jogurt
Domaće mleko…

Ručak može sadržati jela iz tradiconalne srpske kuhinje, uz supu ili čorbu, glavno jelo, salatu i poslasticu. Isto tako, jelovnik može biti prilagođen svima koji poste ili iz zdravstvenih razloga imaju potrebe za prilagođenom ishranom. Čuveni hleb od heljde, koji je već postao zaštitni znak kuhinje Milijane Šekler i zdravlja svih koji ga probaju – neizostavni je deo jelovnika.

Večera sadrži ponudu kao i za doručak, kao i:
Palačinke od heljde, sa domaćim džemovima
Grilovano povrće
Kiflice sa sirom i kajmakom
Bareno povrće
Riblji specijaliteti
Jela po dogovoru

Vlasnik
Milijana Šekler
Ulica
Rudno 27
Grad
Rudno
Država
Srbija
Telefon
+381 36 437 111
+381 64 12 76 977
Email
drsekler@gmail.com